26 Mayıs 2019 Pazar

Eceabat Yetkili Oto Ekspertiz


Hospitacar  Eceabat Oto Ekspertiz olarak bize getirmiş olduğunuz araçları, müşteri istekleri doğrultusunda 7 farklı test parkurundan geçirerek aracınızın güncel durumu hakkında bilgi veriyoruz. Testler sırasında aracınızın herhangi bir parçası sökülmeden mümkün olan en kapsamlı araştırmalar yapılır. Yapılan tüm tetkikler sonrasında alacağınız araçtaki arızalar, hatalar, değişmesi gereken parçalar ve onarılmış olan kaporta aksamları detaylı bir şekilde rapor edilir. Bahçelievler Oto Ekspertiz olarak yapmış olduğumuz tetkikler ve parkurlar aşağıda belirtilmiştir.

1-) Kaporta ve Boya Kontrolleri

Hospitacar Eceabat Yetkili Oto Ekspertiz merkezinde aracınızın her bir parçası tek tek incelenir. Bu incelemeler sırasında parçaların iç-dış boyaları, megesler, vida durumu kriterleri dikkate alınarak değişen parçalar, boyalı ve lokal boyalı parçalar rapor edilir. Kaporta boya incelemesini iki farklı usta iki farklı cihazla ve göz kontrolleriyle yapar. Bu yöntem sayesinde aracınızı 4 farklı tetkikten geçirilerek hata payının sıfır olması sağlanır. Yapılan işlemler sonrası tüm detaylar raporlanır ve aracın mevcut hasar-onarım durumu müşteriye sunulur.

2-)Dyno Test (Motor Testi) Parkuru

Hospitacar Eceabat Yetkili Oto Ekspertiz merkezinde araç dyno test platformuna alınır ve sabitlenir. Aracınız yeterli hıza ulaştıktan sonra bilgisayar ile eşitlenir ve kalibrasyon sağlanır. Sonraki aşamada, araç belirli bir vites aralığında maksimum performansını verene kadar hızlanır. Bu hız limitleri araca bağlı değişiklik göstermekle birlikte yaklaşık olarak 120 km – 140 km seviyelerinde son bulmaktadır. Hospitacar Bahçelievler Oto Ekspertiz merkezi dyno testten sonra size aracınızla alakalı şu bilgileri verir;

-Aracınızın performansı
-Beygir gücü ve tork gücü
-İtme kuvveti
-Motorun ürettiği gücün aktarma organlarında kayıp oranı
-Ateşleme ve yakıt sistemi problemleri

Hospitacar Eceabat Yetkili Oto Ekspertiz en doğru ölçüm sonuçlarını almak için en güncel donanımları kullanır ve bir tambur dönüşünü 5.000 parçada incelemenin altında bir teknolojiyi kabul etmez.

3-) Süspansiyon Test Parkuru

Hospitacar Eceabat Yetkili Oto Ekspertiz merkezinde aracınızın tekeri, süspansiyon platformunun üzerine getirilir. Bilgisayardan verilen komut sayesinde her bir süspansiyon ayrı ayrı 15’er saniye boyunca aşağı-yukarı yönlü olarak tümsek ve çukur simülasyonunda test edilir. Yapılan tetkikler sonucunda aracınızın yol tutuşu ve süspansiyon durumu ölçülür. Güvenliğiniz için özellikle virajlarda aracınızın yol tutuşu çok önemlidir. Bu yüzden süspansiyon sisteminizdeki bir arıza veya aksaklık detaylı bir şekilde rapor edilir ve çıktılar müşterilerimize teslim edilir.

4-) Fren Testi Parkuru

Hospitacar  Eceabat Yetkili Oto Ekspertiz merkezinde sırasıyla aracınızın ön ve arka tekerleri fren test platformunun üzerine getirilir. Bilgisayar komutuyla birlikte tahrikli tamburlar dönmeye başlar. Dönme sırasında üç aşamalı olarak fren sisteminiz test edilir. Fren tetkikleri sonrasında;

-Frenlerinizin boşta sürtünmesi
-Disklerdeki eğrilik
-Tutunma kuvvetleri
-Sağ ve sol fren farkı

gibi kriterlere yönelik bilgi sahibi olunur. Hospitacar Bahçelievler Oto Ekspertiz merkezi frenlerinizin durumuyla alakalı verileri bilgisayar çıktısı olarak sizinle paylaşır.

5-) Yanal Kayma Test Parkuru

Hospitacar Eceabat Yetkili Oto Ekspertiz merkezinde aracınızın yanal kayma test platformunun gerisinde harekete hazır konumda bekletilir. Bilgisayar kalibrasyonu gerçekleştirdikten sonra araç direksiyon konumu düz bir şekilde test cihazının üzerinden geçirilir. Yapılan bu ölçüm sırasında aracınızın sizin kontrolünüzden bağımsız olarak ne kadar sağa veya sola çekim yaptığı ölçülür. Yapılan inceleme ve değerlendirmelerden sonra bilgisayardan alınan çıktılar, Hospitacar Bahçelievler Oto Ekspertiz merkezinde müşteriye sunulur.

6-) Diagnostik Kontroller

Hospitacar Yetkili Oto Ekspertiz Merkezinde son teknoloji OBD cihazlarla araç beynine bağlanarak geçmişte oluşmuş giderilmiş ve halihazırda güncel arıza kayıtları incelenir. Aracınızın çalışmayan veya yanlış çalışan, çalışma sisteminde herhangi bir hata bulunan elektronik aksamları hakkında bilgi verilir. Bu tarama sırasında markaya bağımlı değişiklik göstermekle birlikte aracınızın; ABS, ESP, EGR, AIRBAG, Hız Sabitleyici, Oksijen Sensörleri, Kapı Elektroniği, Isıtma Elektroniği, Sigortalar gibi sistemlerin içerisinde bulunan arızalar tespit edilir ve müşteriye sunulur.

7-) Mekanik ve Alt Kontroller

Hospitacar Eceabat Yetkili Oto Ekspertiz merkezinde aracınızın yağ sızdırmazlık durumu, alt darbe durumu ve kaput içi mekanik durumu uzman ekip tarafından detaylı şekilde incelenerek raporlanır ve bu bilgiler sizinle paylaşılır.
Hizmeti sağlayan website: https://hospitacar.com/gelibolu/