11 Mayıs 2019 Cumartesi

Enerji Kimlik Belgesi Zorunlu mu?


Evet. Enerji kimlik belgesi zorunlu olmuştur. Özellikle de 2011 ve 2017 yıllarındaki yeni gelişmeler ışığında, şu an rahatlıkla söyleyebiliyoruz ki; enerji kimlik belgesi olmayan bir bina pek çok açıdan yasal zeminde riskli bir bina olup, yine yasal zeminde bu bina ilgili birçok işlemin yapılabilmesinde de önemli bir engel teşkil etmektedir. En basit bir örnek olarak ise ilgili binanın devir teslimini verebiliriz. Bu aşamada gerekli olan temel belgeler arasında enerji kimlik belgesi de dahil edilmiştir.

Sonuç itibariyle eski hem de 2011 yılından sonraki yeni yapılarda bu belge artık gerekliliktir. Yapım aşamasında olan bir bina için, o aşamada edinilmesi en zorunlu belgelerden birisidir.

Bu belgenin edinilmesi de ancak enerji kimlik belgesi uzmanı ile mümkündür. Bu uzmanlar daha çok firmalar bünyesinde hizmet vermektedirler. Bu bağlamda firmamız sizlere adım adım yardımcı olmaya, tüm bu süreci kolay bir şekilde tamamlamanız için yol göstermeye hazırdır.

Enerji Kimlik Belgesi Fiyatları

Enerji kimlik belgesi zorunluluğu doğrultusunda proje sahipleri, bu belgeyi edinme süreci hakkında birçok sorunun cevabını merak etmeye başlamışlardır. Bu en çok merak edilen sorulardan birisi de enerji kimlik belgesi fiyatları olmaktadır.

Esasında bu belge için kesin, net yani sabit bir fiyat söz konusu değildir. Çünkü daha önce de ifade ettiğimiz gibi, bir bina için enerji kimlik belgesi fiyatının belirlenmesinde o binanın birçok özellikleri dikkate alınmaktadır. Bu özelliklerden en önemlisi ise metrekare değeri ve kat sayısıdır. Bu değerlerin fazla olması, dolayısıyla belgenin edinilmesi sürecindeki maliyeti de yükselteceğinden, belgenin fiyatını da etkileyecektir.

“Bizi Arayın, Makul Bir Teklif Sunalım”

Firmamız sektörde uzun yıllardır hizmet vermekte olup, proje sahipleri için en makul düzeyde teklif sunması ile bilinmektedir. Bu bağlamda enerji kimlik belgesi zorunluluğu doğrultusunda halihazırdaki yapınız ya da henüz proje ya da yapım aşamasındaki yapınız için de dahil olmak üzere, bizimle iletişime geçebilir, enerji kimlik belgesi uzmanımızdan sürece dair daha fazla bilgi alabilir, size sunabileceğimiz makul fiyat teklifini öğrenebilirsiniz.